FB
Print

Starší než rok

Tanec Praha

Jubilejní 30. ročník festivalu TANEC PRAHA přijíždí do Čkyně, NEDĚLE 10.6. od 16 hod. v synagoze

Jubilejní 30. ročník festivalu TANEC PRAHA přijíždí do Čkyně

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla se i letos vrací do Čkyně. Obyvatele srdečně zveme v neděli 10. června do synagogy od 16:00 na energický taneční ? workshop afrického tanečníka Ladji Koné s navazující prezentací v 19:00, a od 18:00 na promítání filmu pro děti Haló? Je tam někdo?

Ladji Kone zve tanečníky i veřejnost včetně té nejmladší generace ke společné úvaze okolo představení ®mark do laboratoře plné energií inspirovaných experimentálním hip-hopem, k fyzickému dialogu o našem každodenním konzumním chování, o ironii, o produktech, které nás inspirují i uvádějí do rozpaků, o reklamě, o touhách a jejich splnění v okamžiku.

,,Proč je současný tanec často považován za něco mimozemského“?“ kladly si otázku divadelní režisérka Petra Tejnorová a choreografka Tereza Ondrová, a žáků základních škol se zeptaly, jak by náš svět a tanec popsali bytosti z jiné planety. Jejich odpovědi představuje dokument Haló? Je tam někdo? určený dětem milujícím sci-fi, pohyb, a dobrodružství.

Festival pořádá Tanec Praha z.ú. ve spolupráci se Synagogou Čkyně za podpory Ministerstva kultury ČR.

Více informací na: www.tanecpraha.org